Anmälan till logemöten

Jag är medlem Logen Orion i Umeå och vi har de flesta av våra möten på fredagar.

Tidigare skickade logevärden ut en kallelse till alla logebröder och de gjorde sin anmälan via e-post eller ringde till logevärden för att anmäla sig och ange om de ville äta middag eller ej.

Sen fick logevärden sammanställa en lista på vilka som anmält sig för att köket och baren skulle ha underlag för inköp av råvaror och veta vilka man skulle ta betalt av för kvällens middag.

Nu är hela hanteringen automatiserad

Alla logemedlemmar är upplagda i ett system som heter Mailchimp med notering om respektive grad så att de får rätt utskick. Kallelser för hela terminen är upplagda för att gå ut söndag morgon veckan innan logemötet och en påminnelse på onsdag för att köket ska hinna köpa in råvarorna och planera middagen.

Så här ser den personligt adresserade kallelsen som gick ut för årets första logemöte:

I kallelsen finns en länk till ett Google formulär där logemedlemmarna fyller i sitt namn, om de ska äta Brödramåltid och ev. noteringar om allergier eller annat som logevärden kan behöva veta.

Där finns även en länk till anmälningslistan så att man kan se vilka som redan har anmält sig, en efterfrågad funktion som gör det enkelt att se hur många som kommer och även om ”kompisen” har anmält sig.

Alla registreringar sparas automatiskt och publiceras med hjälp av ett Google Apps Script på en anmälningslista, se nedan, den sorteras i bokstavsordning och visar om medlemmen ska äta eller ej.

Tidigt lördag morgon, efter logemötet, tas alla registreringar bort från anmälningslistan och vi har ett antal logebröder som har angett att de alltid kommer läggs in i listan så att den är klar för registreringar till nästa logemöte.

Eftersom alla logebröder finns upplagda i Mailchimp använder vi det även för andra utskick.

För Logen Orion har jag även skapat

Kontakta mig om du vill veta mer om rutinen för anmälan till logemöte, hemsidor, bokningssystem